Sander van Hooydonk
Interieur en ruimtelijk ontwerp

Studio SVH is een Rotterdams ontwerpbureau voor tranformatie, interieur en retail design. Wij ontwerpen interieurs en objecten voor zowel de publieke als de particuliere sector. Van advies tot complete projectbegeleiding. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Sander van Hooydonk (1993) groeide op in het Brabantse Zundert. Van jongs af aan is hij bezig met bouwen en ontwerpen. Na zijn studies in Rotterdam en Gent, behaalde Sander in 2015 zijn Bachelor of Design aan de Willem De Kooning Academie, te Rotterdam. Met zijn afstudeerproject transformeerde hij een oude scheepswerf om tot industrieel recreatieverblijf. Met dit project werd hij genomineerd voor de BNI-prijs, de prijs voor beste Nederlandse afgestudeerde interieurontwerpers. Hiermee behaalde hij de 2e prijs. In zijn vrije tijd is Sander al 6 jaar vaste ontwerper voor 1 van de Buurtschappen van het Zunderts Bloemencorso.

Studie2011 – 2015

Willem De Kooning Academy —

Bachelor of Design in Interior Architecture.


2015

Koninklijke academie van Schone Kunsten, Gent (BE) —

Minor specialisatie interior architecture.


2015 – 2016

Academie van Bouwkunst Rotterdam —

Premaster, VPT architectuur.

Ervaring2016 – heden

Robert van Oosterom Interior & Fine Arts —

Interiordesigner & projectmanager


2012 – heden

Johan Herijgers – keukens & badkamers

Ontwerper showroom en projecten

Prijzen2015 – Eindhoven

2e prijs, BNI awards

de BNI prijs is een award voor beste afstudeerprojecten.


2015 – Utrecht

1e prijs, Facade Design Award

Facade design competition for architecture students.

PublicatiesSeptember 2015 / BNI Intern Magazine

Interview nominatie BNI prijs

Na een uitstapje naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, begon Sander van Hooydonk in Rotterdam aan zijn afstuderen. Hij vond in een oude scheepswerf vlakbij de Biesbosch de perfecte locatie voor zijn afstudeerproject en ontwikkelde een strategie waarmee de werf weer toekomst kreeg.
Bekijk artikel

April 2015 / BNdestem

Transformatie voormalig Rabobankgebouw

Het voormalige Rabobank gebouw in Zundert is al jaren een een doorn in het oog voor vele ‘Zundertenaren’. Samen met Huub van Caam startte Sander een collectief, ‘Cadavre Exquis’, om samen met de inwoners het gebouw te transformeren.
Bekijk artikel